Žindančios mamos rūpesčiai: krūtinė.

Zindanti mama kartais susiduria su tokiu nemaloniu sukietejimu krutyse, ypac tada, kai turima labai daug pieno, o kudikis, del kazkokiu pr...

Zindanti mama kartais susiduria su tokiu nemaloniu sukietejimu krutyse, ypac tada, kai turima labai daug pieno, o kudikis, del kazkokiu priezasciu, bent viena karta pavalge maziau.
Kadangi pati turejau "pasigavusi" laktostaze (kuri negydoma perauga i bjauruju mastita), pabandysiu padeti kitoms mamos, kurios taip pat susidurs su siuo negalavimu.
Simptomai:
* Paraudimas kurioj nors krutines daly;
* Is pat pradziu atsiranda toks jausmas, kaip pries pat susirgima sloga- jauti silpnuma, nuovargi, skauda galva.
* Palietus krutis jauciamas kietumas (lyg i krutis butu idetas kietas balionas-ir krutys atrodo kaip "silikonines")
* Veliau atsiranda temperatura- apie 37.0 (temperatura reikia matuoti kirksnyse ir po pazastimi. Jei kirksnyse temperatura normali, o po pazastimi- pakilusi, vadinas tikrai busite pasigave laktostaze)
* Negydant temperatura gali pakilti ir iki 40.0, krecia drebulys, sunku kazka daryti, neina sutelkti demesio ir t.t..
Pagalba sau:
* Kol laktostaze tik tik atsiradusi, patariu padeti sau tokiu budu- leisti kudikiui istustinti kruti (jei kudikis suvalgo ne visa kieki (krutis dar kietoka)- likusi piena istraukite pientraukiu). Paskui ant tuscios kruties uztepate naturalaus medaus, ir uzdedate kopusto lapa. Man sis kompresiukas padedavo is pirmo karto (po 6val, kai skaudanciai krutinei vel ateidavo "eile"- viskas budavo jau susitvarke). Ir, beje, si buda man priimamajame pasake chirurgas ;)
* Jei del kazkokiu priezasciu laktostaze jums "isbujojo"- temperatura apie 40, krato drebulys ir pan.- reikia pradeti gerti paracetamoli ir antibiotikus (taciau juos jums turi israsyti jusu BPG, arba daktaras priimamajame), neleisti krutinei vel sukieteti (daznai traukti pienuka).

Pirmoji mano "pazintis" su laktostaze truko daugiau, kaip savaite (daktarai bande gydyti sloga, net nepasiklause, ar yra temperaturu skirtumas tarp kirksnies ir krutines),  veliau buvo bandoma padeti man vien tik pienuko istraukimu, taciau reikalas buvo per daug apleistas, todel buvo israsytas paracetamolis ir antibiotikai- man uzteko isgerti viena antibiotiku pakeli.
Veliau, kai tik pajusdavau auksciau isvardintus pirmuosius laktostazes pozymius, is karto issigydydavau  sia beda pati- medaus ir kopusto pagalba.

Taigi, mielosios mamos, stebekit savo savijauta ir bukit sveikos ;)

You Might Also Like

2 komentarai (-ų)

  1. Gal žinote ar yra kokie nesciuju kursai, kurie plačiau pasakoja apie žindymą? Norėčiau viską plačiau išsiaiškinti, kad vėliau nebūtų streso, jei tektų susidurti su panašiomis problemomis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal žinote ar yra kokie nesciuju kursai, kurie plačiau pasakoja apie žindymą? Norėčiau viską plačiau išsiaiškinti, kad vėliau nebūtų streso, jei tektų susidurti su panašiomis problemomis.

    AtsakytiPanaikinti