Ką valgyti maitinant?

Sveikos mamytes, Musu draugu sarasa pasipilde dar viena maza mergyte. Jai ir naujai iskeptai mamytei- daug daug sveikateles ;) Kalbedama...

Sveikos mamytes,
Musu draugu sarasa pasipilde dar viena maza mergyte. Jai ir naujai iskeptai mamytei- daug daug sveikateles ;)
Kalbedama su naujaja mamyte atsiminiau, kiek turejau klausimu del tinkamos mano mitybos, kad nepakenkciau kudikio pilveliui (kuris, kaip zinote, yra labai jautrus pirmaisiais gyvenimo menesiais).
Taigi, yra keletas produktu, kurie gali padidinti vaikelio kancias (nors, esu skaicius, kad kudikio pilvelio putimui mamos maistas itakos neturi, bet mano vienas maisto produktas si teigini sugriove-apie ji siek tiek veliau): kopustines darzoves, agurkai, pomidorai, vynuoges, rauginti gaminiai, prieskoniai, dideles morku "dozes", citrusiniai vaisiai gali kelti kudikiui alergija, taip pat girdejau, kad juoda duona, bet musu atveju ji jokio salutinio poveikio nekele, svogunas/cesnakas/ridikeliai savyje turi eteriniu alieju, kurie keicia pieno skoni (del to kudikis gali atsisakyti zisti kruti), taip pat patariama valgyti sveikus maisto produktus, taciau nieko blogo, jei kartais krimstelsit viena-du cipsu gabaliukus ;) 
As pati susiduriaus su maisto poveikiu kudikiui, kai tevu atnestame maiste netycia "radau" raudonaji pipira- man uzteko tik truputi ji liztelti- ir mano kudikis klyke visa nakti. Taigi, teiginys, kad maista neturi itakos (kad pilvuko putima itakoja zindymo metu prirytas oras), manau, nera tiklsus.
Siuos produktus patarciau pradet po truputi ivedineti i raciona tada, kai kudikis tampa ne toks jautrus produktam ir jis ne tiek daug atpylineja, kaip pirmaisiais menesiais. Dazniausiai tai 2-3 gyvenimo menuo.

Iki ;)

You Might Also Like

0 komentarai (-ų)