Anemija. Arba kūdikių mažakraujystė.

Noriu su jumis pasidalinti savo patirtimi siuo klausimu. Musu hemoglobinas buvo labai zemas (neskaitant to, kad pirkome leidziamus vaistuku...

Noriu su jumis pasidalinti savo patirtimi siuo klausimu.
Musu hemoglobinas buvo labai zemas (neskaitant to, kad pirkome leidziamus vaistukus, kurie skatina kaulu ciulpus gaminti hemoglobino "daleles"), taciau kudikis nenorejo gerti israsyto hemofero, arba ji isgerus labai atpylinedavo. Nezinojau, ko imtis, net anemija= vaikas mieguistesnis, neturi jegu ir noro mokintis kazko naujo, sumazejes imunitetas ir t.t.
BPG daktare mums israse sirupini gerimuka (kur daug vitaminu), bet jis tik issauke mums pienliges padidejima, ir veliau suzinojome, kad kudikiui (ypac pirmu menesiu) sirupiniu vitaminu duoti negalima (tai aprasyta mano viename straipsnyje).
Kadangi maitinau kudiki savo pienuku supratau, kad gelezi ji gali gauti (ir ji geriausiai-legviausiai isisavinama) is manes, todel vasarai prasidejus pradejau kimsti visokias uogas, turincias daug gelezies- serbentai, zemuoges ir t.t.
Po menesio, patikrinus kraujuka, hemoglobino kiekis mums jau buvo beveik prie normos ribos.
Prasidejo primaitinimas, atejo mesytes laikas- kadangi zinojau, kad hemo lygis dar nera pakankamas, mesyte duodavau kas antra diena, ir dar po menesio musu hemoglobino lygis peraugo 110. Galbut teigiama poveiki leme ir nerafinuotas kedro riesutu aliejus, kuri ipildavau i darzovienes.
Maitinanciom savo pienuku mamytem dar noriu duoti toki patarima- noredamos, kad kudikiui pasikeltu hemoglobino lygis, atsisakykite visu produktu turinciu kofeino. Sis elementas susilpnina kepenu gebejima isisavinti gelezi is maisto ;)

p.s. taip pat bukite kuo ilgiau lauke- grynas oras ne tik stiprina imuniteta, bet ir pagerina hemoglobino gamyba ;)

You Might Also Like

0 komentarai (-ų)