Kodėl kūdikis atsisako žįsti krūti?

Atsisedau vakare ir prisiminiau, kaip buvo sunku rasti atsakyma i si klausima. Lyg ir gerai paduodu, lyg ir pieno yra- o kudikis klykia, s...

Atsisedau vakare ir prisiminiau, kaip buvo sunku rasti atsakyma i si klausima. Lyg ir gerai paduodu, lyg ir pieno yra- o kudikis klykia, spjauna, bet matosi, kad yra alkanas. Si situacija mane vare i nevilti, todel susisiekiau su zindymo specialiste, kuri man nurode keleta sios problemos priezasciu:
* skausmas galvos srityje (burnos gleivineje, ausu/nosies gerkles, galvytes gimdymo traumos ir pan). Pienlige-viena is dazniausiai pasitaikanciu kudikio ligu. Sia liga sukelia Candida grybelis, ir su ja reikia kovoti sistemiskai: kudikio burnyte, uzpakaliukas ir mamos speneliai. Sodos tirpalas sudaro nepalankias gyvenimo salygas Candida grybeliui, bet, jei tepant, pienlige nepraeina- patariama kalbetis su pediatru del efektyvesnio pienliges gydymo.
* Dantuku dygimas. Daznas zindymas, verkimas, gausus seiletekis ir paburke dantenos gali buti pozymiai, kad netrukus sulauksite pirmuju dantuku. Taciau kartais siu  simptomu nepasirodo, ir mamos randa jau isdygusius kudikio dantukus.
* Astrus kvapai. Dezodorantas, sampunas ir t.t. gali buti kruties atsisakymo priezastimi, nes kudikiui sunku atpazinti jus.
* Pieno skonio pasikeitimas. Cesnakas/svogunas/ridikeliai/prieskoniai laikinai pakeicia pieno skoni ir kudikis reaguoja i si pasikeitima atsisakydamas kruties.
Atsiradusios menstruacijos. Pakeicia pieno skoni ir kvapa.

Bet kokiu atveju reikia ir toliau siulyti kudikiui kruti ir ieskoti atsisakymu priezasciu, jei atsisakymas tesiasi ir toliau ;)

Sekmes ;)

You Might Also Like

1 komentarai (-ų)

  1. Net neįsivaizdavau, kad motinos pienas gali reaguoti į tie veiksnių, kad net mėnesinės daro tam tikrus pakitimus.

    AtsakytiPanaikinti