Vitaminas D. Šalutinis poveikis.

Vitaminas D naturaliai isgaunamas is kai kuriu maisto produktu ir daznai pridedamas i kitus maisto produktus. Taciau dauguma zmoniu savo D...

Vitaminas D naturaliai isgaunamas is kai kuriu maisto produktu ir daznai pridedamas i kitus maisto produktus. Taciau dauguma zmoniu savo D vitamino doze gauna per maisto papildus ar del saules spinduliu poveikio- jis yra gaminamas, kai saules spinduliai paliecia odos pavirsiu. Tiesa sakant terminu "vitaminas" yra piknaudziajama, nes D yra artimesnis hormonams.
Perdozavimo reiskiniu gali pasitaikyti su visais vitaminais, bet paprastai poveikis nera kenksmingas. Taciau del to, kad vitaminas D yra hormonas- yra rizika susidurti su rimtais padariniais si vitamina perdozavus.

Vitamino D toksiskumas
Vitaminas D saugomas riebalu lasteleje, o ne issiskiria, kaip dauguma kitu vitaminu. Toksiskumo lygis pasiekiamas palaipsniui vartojant si vitamina. Is pradziu buvo manoma, kad vitamino D paros norma turetu sudaryti 200-600TV (tarptautiniu vienetu), taciau sis skaicius buvo padidintas iki mazdaug 1000Tv per diena. Daugumai zmoniu, kuriu oda kasdien kontaktuoja su saule- si doze pilnai patenkinama. Taciau gydytojai mano, kad zmonem gyventiems siaureje, saules dienu nepakanka, kad organizmas sukauptu reikiama vitamino D doze, todel pataria si vitamina vartoti papildomai. Taciau atsiranda perdozavimo galimybe- kai virsutine vitamino D norma pasiekiama palaipsniui t.y. vitaminas D yra perdozuojamas kelis menesius is eiles.

Vitamino D perdozavimas. Simptomai.
Vitamino D perdozavimo simptomai gali pasireiksti ir lengvo pobudzio, ir sunkesni. Kai kurie-nervingumas, dirglumas-labiau emociniai. Fiziniai pozymiai prasideda nuo pykinimo, vemimo, apetito ir svorio praradimo. Pakenkima taip pat gali lydeti dehidratacija, padidejes troskulys ir galvos skausmas. Simptomam progresuojant itakojami nervai ir raumenys- atsiranda odos niezejimas, nuovargis ir silpnumas. Didesnius pazeidimus nuo vitamino D sukelia padidejusi kalcio koncentracija kraujyje ir minkstuosiuose audiniuose (plauciai, sirdis ir inkstai). Gali atsirasti inkstu akmenu, inkstu nepakankamumas, padideti kraujo spaudimas, isauga rizika susirgti sirdies ligomis ir galiausiai viskas gali baigtis neatstatomu pagrindiniu zmogaus organu pazeidimu.

Vitamino D perdozavimo diagnoze.
Vitamino D perdozavima nustatyti buna sunku. Jeigu manote, kad jums gresia perdozavimas- pasitarkite su gydytoju, kad jis rekomenduotu atlikti kitus tyrimus ir rekomenduotu butina gydyma.

Vitamino D perdozavimo gydymas.
Sprendimas paprastas- tam tikram laikotarpiui apriboti vitamino D vartojima. Taciau tenka palaukti, kol isnyks perdozavimo simptomai, nes vitamino D perteklius saugomas riebalu lastelese, ir salutinis poveikis mazeja, kai pradedamos naudoti sukauptos atsargos.

informacija is http://www.ehow.com/about_5053012_side-effects-much-vitamin-d3.html

You Might Also Like

0 komentarai (-ų)