Nėštumas. Pradžia. Besikeičiantis gyvenimas ir platus mąstymo kampas.

Pojutis, kai esi nescia- tikrai pakyleja auksciau debesu. Supranti, kad dabar esi atsakingas ne tik uz save, bet ir sirdutes,kurios plaka t...


Pojutis, kai esi nescia- tikrai pakyleja auksciau debesu. Supranti, kad dabar esi atsakingas ne tik uz save, bet ir sirdutes,kurios plaka tavo isciuose. Supranti, kad kazka savo gyvenime reikia keisti, ir tas "reikia"- yra malonus pasikeitimas gyvenime.
Mano pokyciai prasidejo nuo informacijos ieskojimo. Nusipirkta "Nestumo biblija", perskaityti internetiniai puslapiai, kuriuose isvardinti punktai, ka turetu valgyti nestuke, ir kaip keisti gyvenime. Kai kurie patarimai, aisku, sabloniniai- ir tai suprantama. Visa informacija protinga galva ima analizuoti ir atrinkti savo pokyciams butent tai, kas, tavo manymu, yra teisingiausia. Pradejau ieskoti svaresniu maisto produktu. Aisku, suprantu, kad gyvenant tokioje "uzterstoje" zemeje rasti svaru produkta jau beveik neimanoma, bet, visgi, ir tokioj situacijoj ieskojau geriausio tarp blogo :)
Taip pat susidomejau daugkartinem sauskelnem. Kodel?
1. Nelabai pasitikiu vienakrtiniu sauskelniu sugeriancio sluoksnio svarumu- koks eko produktas gali "islaikyti dregme net 12val."?
2. Net baisu pagalvojus, kas darosi musu vaiku uzpakaliukam, kai karsta vasaros diena jiems uzmauname "plastikines" sauskelenes. Patys juk nenesiotume celofaniniu apatiniu kai lauke +32?
3. Jau po truputi isaugo ta pirmoji pampersu karta. Ir jau po truputi ima listi moksliniai tyrimai apie tai, kad galbut sauskelnes- vienas is moteru nevaisingumo faktorius. Tas paliekamas "galbut" visai suprantamas- tyrimams tikslinti dar reikia, kad uzaugtu siek tiek daugiau vienkartiniu sauskelniu kartu.
4. Galbut is pat pradziu investiciju i daugkartines ir reikia daug, + dar prisideda elektra, vanduo, bet siek tiek maloniau sirdelei, kad netenka maitinti dar vienos monopolines parduotuves, perkant vienkartines sauskelnes.
5. Gamta. Ir taip mes ganetinai daug uzterse sia zeme. Mes gyvename. Vaziuojame prie ezeru, atostogaujame auksiniuose papludimiuose. Tuo dar, galbut, pasidziaugs ir musu vaikai. Bet juk musu anukam ar proanukiam, ar geriausiu atveju pro-proanukiam teks gyventi ir "dziaugtis" siuklsiu kruvomis ir praeities.
6. Mamos siluma. Tikrai malonu, kai tavo vaikas ramus ir laimingas miega merliniuse prefolduose (mano atveju), kai jo uzpakaliuko odyte tokiu karstu oru gali kvepuoti, o ne sunta plastike. Dar pastebejau, kad vaikas pradejo labiau reaguoti i "man slapia"- tai vienas is tu zingsniu, kuris ji, paugejusi, vers greiciau sestis ant puoduko. O kai yra tiek malonaus mamos sirdyje- visai nesunku ir ta daugkartini vystykla praskalbti, kol tavo vaikas miega.
I musu seima pasibelde mazo svorio kudikelis, todel teko rinktis ir gan siauro daugkrartiniu tarpo. Mums tiko tik prefoldai, nes dauguma sauskelniu tipo daugkartiniu skirti vaikam +3.5kg. Uzsisakiau pasiuvimui 20vnt merliniu prefoldu, internetu radau pvz, kaip tuos prefoldus sulankstyti. Aisku, internetu is uzsienio atsisiunciau ir sauskelniu tipo daugkartines "One size"- tai tokios sauskelnes, kurios auga kartu su tavo vaiku. Siu sauskelniu principas- isoriniai "triusikeliai" ir idedami iklotukai. Pasirinkau bambukinius iklotus- is jau naudojanciu mamu suzinojau, kad jie antibakteriniai, gerai skalbiasi, gerai sugeria, greitai dziusta. Ir is tiesu- vaikui pasislapinus bambukinio ikloto pavirsius buna ne toks slapias, kaip pvz. slapio merliuko, taigi ir vaikas jauciasi konfortiskiau.
20vnt prefoldu; 5 "one size" su 10 iklotuku- ne tas pakankamas kiekis, kai gali dali palikti parai dezinfekuotis spec skystyje, bet, kol kas, papildymo sioms prekems nedarau, nes dar ieskausi informacijos tarp plataus daugkartiniu sauskelniu rato. Tikrai neblogos kainos ir platus prekiu pasirinkimas is www.nuogimimo.lt, o siuvimu uzsiima www.siuviniaivaikams.lt. Jeigu sudomino- nebijokit ju pasiklausti. Visada patars ir pasiulys ;)

Siam kartui- tiek. Begam skalbti sauskelniu ;)

You Might Also Like

0 komentarai (-ų)